2024. július 16., kedd

Gyógyulás nárcisztikus bántalmazásból - rejtett, láthatatlan sebeink

Traumakötés - a nárcisztikus bántalmazás rettenetes utóhatása 

Miért olyan nehéz a gyógyulás? Mert a nárcisz nemcsak a szívedet lopja el, hanem a lényedet is összetöri... ő partnert vált (hogy legyen, aki még nem lát át a szitán), az empatikus pedig önmagát keresi meg újra (hogy túléljen.)

Bántalmazó kapcsolatok árnyékában


Amikor az ember gyógyul(gat) és nem tudja, miért nem "halad", miért esik vissza, pedig már azt hitte, ezen túl van... feldolgozta.
Sokkal több stratégiai beszélgetés eljut idáig, mint gondolnánk:

A belső gyermek és a Traumakötés
A szeretet nem fáj. Ha fáj, akkor az nem szeretet.
Nárcisztikus szülők gyerekei, akik most a társfüggőség tüneteivel küzdenek, nehezen tanulják meg, hogyan szeressék magukat a nárcisztikus visszaélést követően.

A rejtett bántalmazás a legnehezebben észrevehető és bizonyítható – a lélek sebei láthatatlanok… az empatikus ember legnagyobb harca az érzelmileg elérhetetlen emberek kezelésében rejlik. A traumafeldolgozás alapvető és esszenciális feladata az a fajta kapcsolódás önmagunkkal, aki tanult tehetetlensége, rosszul berögzült (tudatalatti) megküzdési mintái, hiedelmei felismerésével, majd elengedésével nyerheti csak meg a küzdelmét - a fájó múltja felett. Szeresd ellenséged?- hallhatod elégszer. Rendben. Szeretni fogom - magam. HOGYAN? A traumákat feldolgozni érdemes, mert mindaddig, amíg egyszer el nem szánod rá magad, hogy feltérképezd, addig a traumád (legyen az észrevétlen, láthatatlan, tudatalatti) irányítja a választásaidat - mindig ugyanolyan kapcsolatokat "vonzasz" be. 🙁 A gyógyulás elérhető.

Trauma Recovery program - egyéni, online - Rédling Márti**-val

Részletek, időpontkérés : telefonon: 20/450-52-88

**
Bizalomsebek - A legnehezebb feladatok közé tartozik érzelmileg felnevelni, magam,
Minden olyan fájdalmunkban, amikor rejtélyesen szorongunk az elutasítástól, akkor a saját belső gyermekünk retteg az elhagyástól, az elhanyagolástól, az árulástól, a cserbenhagyásról.

- Körülölelni ezt a belső árva kislányt - Belső középpontom és iránytűm -
Megfelelés vagy önazonosság - - Bántalmazó kapcsolatok árnyékában

Amikor a szülő és a kortárs környezet  nem enged felnőni, leválni

- Milyen az identitásom? - A sebzett belső gyermek teszt