2024. június 13., csütörtök

Megfelelés vagy alkalmazkodás?

Jogom van asszertíven, nem bántón nemet mondani.

Nem tartozom magyarázattal, és nem neki kell bizonygatnom, magyarázgatnom, hanem magamnak szükséges megfelelni, magamra IGEN-t mondani! 

Megfelelés vagy önazonos élet?

Akkor is mondhatok nemet, ha a másik dühös lesz vagy megsértődik, és nem, nem kellett volna emiatt igent mondanom.

És nem kell kimondanom sem magát a szót, a "nem"et, ha úgy találom, érzem, fenyegetésnek, támadásnak veheti és veszi a másik. 

Amire koncentrálnom kell az az, hogy ne a provokációkra figyeljek és azokra reagáljak, mert ahol a figyelmem, ott az energiám. Leszívják az energiámat azzal, hogy benntartanak egy játszmában, triggerelnek, mert abban nagyon is éleslátók, mi az, ami nekem fáj, ami engem bánt és amivel engem sokkban és sakkban lehet tartani.

Hogyan lesznek ilyen éleslátók? A manipulációk tárháza végtelen: lovebombing-gal, szerelembombázás 

Amikor a mennyországban érzed magad, ez a lovebombing időszaka: Lemásolnak. Feltérképeznek. Azt mondják, amit hallani akarsz. És megjegyeznek, olyan dolgokat, amiket akkor mondtál el nekik, amikor bíztál bennük és sebezhető voltál. Akkor vágják a fejedhez, egy flegma vállrándítással vagy a rászedés örömét mutató önelégült mosollyal, amikor nem számítasz rá. Mert épp ölelésre lenne szükséged, a racionalitás helyett. Empátiára, elfogadásra és megértésre. 

Az, hogy ezt kibírod és erős leszel, csak azt jelenti, hogy nem tőle teszed függővé az álmaidat. Akkor sem, ha gyereket és mesés jövőt, utazást, bármit ígér. Egyszer, majd, valamikor. Távolba vesző ígéretekkel kecsegtet. Tűnő reménnyel vársz. Vársz valamire. Az idő pedig repül. Az élet pedig elmegy melletted úgy, hogy te kívülről nézed.

Ez nem azt jelenti, hogy keményedj meg és ne lehess soha sebezhető. Hiszen enélkül nincs kölcsönös szeretet, tisztelet, bizalom és azon alapuló kapcsolat!

Ez csak talán azt jelenti, nem tudod szeretni magad. Hinni magadban is. Becsülni, egészségesen értékelni, bízni magadban. Mert aki megtanul bízni magában, az megtanul élni is.

Márti**

"A fán ülő madár sohasem fél attól, hogy letörik az ág, mert ő nem az ágban bízik, hanem a saját szárnyaiban!" Nézzük, hogy is van ez a gyakorlatban. Töltsük meg vibrálással a száraz tényeket.
Árnyak helyett szárnyak: Ragyogj! Repülj - mert ezt is tanulni kell. Tanulj velem! Keress bátran vagy bátortalanul: Rédling Márti**