2024. augusztus 31., szombat

Az egyik legijesztőbb felismerés

 Az önmagát elfogadó ember lehetőségeket lát és nem kudarcot. Kíváncsiságot érez és nem unalmat.


Azt, aki egyedülálló képességeket fejlesztett magában, kevésbbé valószínű, hogy elhagyja a partnere, mert egész egyszerűen szívesen van vele és nem akar lemondani a szenvedélyes éjszakákról, a szeretetteljes gyengédségről, a jó beszélgetésekről, vagyis a kibontakoztatott képességekkel együtt járó boldogságról.
Ugyanez a helyzet a bizalommal is. Először azt kell megtanulnunk, hogy önmagunkban bízzunk, önkifejezők tudjunk lenni. A becsületességet is meg lehet teremteni, hiszen hazugságokra és titkolózásra csak olyan emberrel szemben van szükség, aki szűk, intoleráns elképzelések és szigorú erkölcsi felfogással rendelkezik, amely miatt nem lehet a másik önmaga anélkül, hogy el ne veszítené a szeretet.
Ezzel szemben kevésbbé áll fenn a veszély, hogy becsapják azt, aki kifejlesztette elemző képességét, képes belátni a dolgok hátterébe, kibontakoztathatta az együttérzési képességét, valamint a türelmét.”
Tegyél magadért… mert más nem fog.
Az emberi játszmák része az életünknek. Manipuláció ellen egyetlen esélyed van: az érzelmi intelligencia ismereteid elmélyítése. A JÓ és a SÖTÉT oldala. 4-8-12 alkalom! Vedd vissza az irányítást az életed felett. Az idő marad az egyetlen ellenséged… mert ki, ha nem te? Mikor, ha nem most?
Nem vagy egyedül! Várjak vagy lépjek? Maradjak vagy menjek?
Nyissak vagy ragaszkodjak? Elfogadjam vagy elengedjem?
Várlak szeretettel egy orientációs beszélgetésre:
Forródrót él, üzenet:


***
- "Van, aki zsigerbol hazudik. Nem azért, mert a másik nem fogadja el, hanem azért, mert nem hajlandó felelősséget vállalni. Alapvetően nem a másiknak hazudik, hanem önmaganak. "

Alapvetően a másiknak IS hazudik. és önmagának is. Mert az egész élete egy hazugság. Egy szétesett, soha össze nem állt self. Nárcisztikus és érzelmi bántalmazás esete, ahol a felismerés életet ment. Akár szó szerint is.