2024. május 31., péntek

Miért tartasz ott, ahol?

🌺🤍
Mondd egy nőnek
– hogy legyen boldog, hiszen a boldogság tőlünk függ, akit épp most hagytak el. Ugyan. A szó nem fogan meg a keserű érzések földjén.



Mondd egy nőnek
– hogy a világ boldog és jó hely, akit épp kirúgtak a munkahelyéről, mert túl sokat volt a gyerekkel táppénzen. Hát persze. Csak még szomorúbb és tehetetlenebb lesz.
Mondd egy nőnek
– hogy van áttörés és minden csakis rajta múlik – amikor a bankszámlája pirosba vált. A kiszolgáltatottság sosem volt a jónak táptalaja.
Mondd egy nőnek ilyenkor
– hogy elmúlik, de már képtelen elhinni. Elképzelni, beleélni magát, na ezt pedig semmiképp.
Mondd egy nőnek ebben a helyzetben
– hogy engedje el, de még jobban ragaszkodik. Mintha nagy és lyukas lenne a jövő nagykabátja, amiben minden bánat bőven elfér.
Mondd egy nőnek,
- tudom, miben vagy. Engedd el. Szedd össze magad. Én is túléltem. (A válás) nem nagy ügy.
Ne adj tanácsot, racionalitást, most nem arra van szüksége.
Mire van szüksége? Hogy meghallgassák. Hogy ne ítéljék meg. Hogy ne minősítsék. Hogy ne érvénytelenítsék a fájdalmát s ezzel a lényét. Egy ölelés, ami akkor ér véget, amikor őneki már elég.
Értő hallgatás. És megnyílik. A sírás olyan erő, amit csak kevesen engednek meg maguknak. Mert ezt nem a mások előtt kell. Hanem otthon, mikor már az ablaküveg is torz mosolyt küld feléd.
Márti**
🌺🤍
**
"Ha úgy nősz fel, hogy senki sem mondja neked, hogy szép vagy, vagy hogy jó vagy, anélkül, hogy megnyugtatna egy vigasztaló szóval, azzal, hogy megmutatja a helyed a világ napos oldalán, soha semmi nem lesz elég, hogy visszafizesse neked ezt a csendet. „Belül mindig egy kedvességre éhes gyermek maradsz, aki csúnyának, alkalmatlannak és hiányosnak érzi magát, bármi történjék is. És nem számít, ha közben te lettél a legszebb a teremtmények közül." (Ferzan Ozpetek)
Az a szeretet, amit a gyerekeidnek adsz, azt a belső gyermeket gyógyítja, aki ebből keveset kapott. Az a család, amit te teremtesz, prioritás. Mindannyian elfogadásra, megértésre vágyunk.
*** A belső gyermek és a stressz ***
Trénered: Rédling Márti** ❤️‍🩹🤍

**
Tudom, szürreális, de fektess önmagadba! Tudom, te is a túlélést választod, sokszor! Tudom, nem mersz álmodni!

Figyeld meg, ki az, aki lehúz egy segítő folyamattal. Hozzám már sokan érkeztek úgy, hogy bizalmatlanok. Tanuld meg, kiben bízhatsz, milyen is az, amikor a VALÓDI problémát oldjuk meg. Te is képes vagy. Sokan vagyunk már! Csatlakozz hozzánk!

Vedd vissza az életed és a belső hatalmad.

Nem tudod, hogy miért tartasz ott, ahol? 

Megértetted, hogy van kiút, és már tudod, hogyan tudsz kijönni ebből. 

Agyon-traumatizált, generációs szorongással élünk. 

Nem a te hibád, ez nem te vagy! ÉS ---> tudsz segíteni magadon.

Nem a te hibád!!! ÉS tehetsz ellene!

Nem a te hibád!!! ÉS tehetsz ellene:

Ölelést küldök Nektek! Olyat, ami megtart, szeret, elfogad!

Márti**