2023. január 26., csütörtök

Van élet a nárcisz után!

 Élet a nárcisz után – Képtelen vagy elengedni? Bizonytalan vagy, elakadtál, kiutat keresel?


Üdvözöllek, itt jó helyen jársz!


Érzelmi örökségeink nyomában, mi indukálja ezt benned:



Talán mert önfeláldozásra programoztak. Gyengének tartottak, holott érzékeny vagy. Neked ez a gyermekként rosszul berögzült séma kapcsol be váratlan helyzetekben. EZ ismerős, mint szeretet. Nincsenek felnőttként Énhatáraid, mert gyermekként nem is lehetett. Nem érezhettél, mert az haszontalan és nélkülük te sehol se lennél, senki se lennél. A láthatlan érzelmi örökség – a hiperkritikusság – belengi életed. A te belső, kritikus hangoddá válik.


Talán magad is ismétled ezt a programot, fenntartod ezt a belső szorongást, bizonytalan helyzetet, amikor kicsit jó panaszkodni, és másoktól várod a megerősítést, az együttérzést, de nem tudsz ennél tovább jutni.


Talán traumás kötődést alakítottak ki benned a mérgező kapcsolatok, mert az érzelmi bántalmazás egyáltalán nem ismerhető fel könnyedén.


Már jártál több helyen, kipróbáltál több módszert is, mégis, valami nem működik, folyton visszaesel az érzelmi gödrödbe, ahol az önbecsülésed már a béka feneke alá süllyed és átveszi a magabiztos, kreatív éned a szorongás, a szomorúság, a pánik, a düh, az üresség… és negatív énképpel igen nehéz új utakban gondolkodni, és igen könnyen ragadunk a múltba, pedig a jövőre fókuszálni volna jó.


Mennék én, de nem tudok… gázlángoznak, “bele”manipulálnak helyzetekbe, ahol is a vörös zászlókat ignorálva reménykedsz, talán lesz változás.


Nehezen éled meg az elengedést – mert a traumakötés igen erősen kognitív disszonanciában és sakkban, sőt sokkban tart. Társfüggőként a szeretetet gyakran keverjük össze a szeretettől függéssel.


“EZ nem lehet az én életem!” – mondod … és valóban! Ha még benne vagy, mert csak érzed, hogy valami nem jó, ennek nem így kéne működnie...


Ha egyre többször merül fel benned ez a gondolat egy párkapcsolatban: “Mennék én, de nem tudok!” – akkor keressük együtt, milyen régi sebet nem gyógyítottál még be, miért teszel mindig vesszőt... pont helyett.


SelfCare -Ragyogj! - Márti**

20/450-52-88 - Februárban! https://linktr.ee/slow2flow


Aktuális: Január 29. - Zoom online - Csináljunk valami újat! Beszélgessünk! Jössz?

https://fb.me/e/2tKFoDyZv