2018. január 6., szombat

Hogyan legyek dinamikusabb?

 - rendhagyó tanácsok kb. 6 pontban

Igen, tudom. Eleve fáradt vagy. De akkor legalább legyen értelme. Fáradj el rendesen! Body & Mind. Eddzed az agyad és eddzed a tested. Ez van. 1nsúly. :-)


1. Utazz gondolatban! Legyenek álmaid!


Sőt, utazz el minden évben egyszer olyan helyre, ahol sosem jártál. Egyedül.
Élményeket gyűjts, ne tárgyakat. Hozd ki a pillanatból a legtöbbet, ami kihozható, mert az idő nem spórolható, mint a  pénz! Mindegy, hogy hova, mennyi időre, a lényeg, hogy olyan élményeket raktározhass el, amik feltöltenek energiával, ötletekkel, tervekkel, hogy az a bizonyos mókuskerék valahogy könnyebb legyen.

2. Higgy magadban! 

Alap! Tudd, mi vidít fel, mitől mosolyogsz, mi az, ami életerővel tölt fel, és mit csinálj akkor, amikor szomorú vagy! Legyen otthon egy jó kis kuckód, ahova elvonulhatsz! Töltekezz fel, hogy mosolyoghass, ölelhess, szerethess, beszélgethess! Ehhez gondold át, mi az, ami örömöt ad neked? Csinálj egy 20-as listát. Figyeld magad, mikor érzed magad jól!
Mikor, mi közben érzed azt, hogy eltűnt az idő és még enni is elfelejtettél?

Törődj többet magaddal! Amitől mosolyogsz, azt ne engedd el! Törekedj erre, hogy vonzó és kisugárzó légy! Adj magadnak erre ne csak teret, de időt is! Ne egy betegség legyen az, ami arra kényszerít, hogy törődj többet magaddal és bánj jobban másokkal.
3. Ne ítélj! De tényleg! 


Nem tudhatod, a másik milyen keresztet cipel. Ne nyílj meg bárkinek! Tanulj meg kérdezni, jót,  jól és jókor! Tanuld meg a (meg)hallgatás művészetét is! Közelebb kerülni magunkhoz és másokhoz ez az egyik legjobb mód. Kell a csend, hogy megértsd magad és reakcióidat, sőt csak ez segít, hogy megértsd másokét is. Ügyelj arra, kivel osztod meg álmaidat és ügyesen válaszd meg társaságodat! Szabadulj meg az energiavámpíroktól, örömgyilkosoktól, lebegő kapcsolatoktól! Ítélkezés, kritika nélkül engedd el őket. Megérdemled a nyugalmat.  A boldogság titka: megszabadulni a számomra rossz társaságtól.4. Ne hasonlítgasd magad másokhoz!  Legyenek céljaid!


A sikeres ember gyorsan dönt. Megéli a pillanatot. Jegyzi a jót, főleg ha a rosszból hozta ki!
Ne hagyd, hogy lehúzzanak! Keresd az alkotó, derüs, elfogadó, mosolyogni is tudó, célokkal teli  emberek társaságát!  És még fontosabb: ne húzd le saját magad! Értékeld a sikereidet, bármilyen természetesnek is tűnik neked, holott másoknak feltűnik! Mártózz meg picit az apróbb sikereidben is, ne légy rögtön túl rajta! Csinálj a boldog eseményeidből képfalat, vagy írj egy bakancslistát, akár csak 1 hónapra. Írd le őket, hogy kihúzhasd őket! Legyenek álmaid! Tanuld meg a kislépések művészetét! Babysteps!


5. Légy jelen abban, mit csinálsz! 


Ha eszel, egyél! Az ízekre figyelj! Ha játszol a gyermekeddel, játssz vele! Őt figyeld! A mosolyát, a reakcióját, az igényeit!
Ha beszélgetsz a testvéreddel, barátoddal, rá figyelj, ne telózz közben!
Légy többet azokkal, akik becsülnek!6. Vizsgáld meg a kapcsolódásaid minőségét is! Takaríts ki! A szobádban, a fejedben, a lelkedben, az életedben!

Persze ezt se vidd túlzásba. :-)
Ahhoz, hogy tiszta fejjel lásd a kapcsolataidat, hátrébb kell lépned cseppet. Megfigyelővé kell válnod!
Beleképzelhetjük magunkat a másik helyzetébe is! Neked vajon hogyan esne?


Szavai mögött érzések bújnak.  De mit szeretne valójában mondani, elérni? Hogyan érezheti magát?

Ha megtudod, hogy a másik mit érez, könnyebben elfogadod majd azt is, ahogy reagál. Hiszen a reakció nem biztos, hogy tényleg neked szól, lehet, hogy egy régi, ki nem beszélt sérelemből fakad.Az őszinte kommunikáció az egyetlen, ami megvilágítja azt, hogy minden különbözőségetek ellenére a szeretet és bizalom ereje tényleg összhangot teremt-e.

És ne feledd: a hasonlóságok összetartanak, a különbözőségek kiegészítenek!


Légy érdeklődő, ezzel érdekessé is válsz!Nálad a labda!


Ha te is úgy gondolod - találkozunk személyesen is'
Jelentkezz be, kérj neked megfelelelő időpontot!
http://onbizalomtrening.webnode.huÜdv: Márti**