2017. október 30., hétfő

Piros hetes -- ami mindent visz


Szerinted mi a megoldás arra, hogy a párkapcsolat ne elvárások, régi sebek, hatalmi harcok csatatere legyen, és előtérbe kerüljön a szeretet?

A kérdés plátói, választ talán nem is vár, 5-8 % az, aki boldog házasságot vallhat magáénak.
Mégis, ha csak 0,5 % lenne az esély, én akkor is megpróbálnám helyrehozni. Mert mindig is ez lehet az első lépés. Beszélni, szeretni, ha engem mégsem szerettek jól.

Az 5 szeretetnyelv Gary Chapmantől (könyvsorozat) viszont nagyon jól árnyalja, hogyan is kell JÓL, a másiknak jól szeretni.

A mai beszélgetés gyermekkori traumák felnőttkori hatásait láttatta. Igen. Ez nem valami egyedi jelenség. Viszont elkerülhettünk egy pszichoanalizist. Csupán egy kérdéssel. Amire az idő választ adott bennünk. Csak kirángatjuk magunkat hajunknál fogva a sárból. És már azt sem bánjuk, hogy nem tapadunk, pedig a mocsok nagyon is kitartó ebben.

Köszönöm a mai napot. IS.
Üdv: Márti**
Nov. 26. Self-coaching

****************************************************************************

Ha valakit őszintén szeretsz, akkor azt szeretnéd, hogy veled vagy nélküled, de boldog legyen. Persze inkább veled, mint nélküled! 

Honnan tudom meg, hogy valaki tényleg szeret-e?

A szeretet biztos jele, ha például valaki olyat tesz meg Érted, Neked, amit egyébként Ő nem akar!

És ezért egyetlen jól irányzott kérdés is kell még:
Azt adtam-e, amit én jónak tartok vagy megkérdeztem-e azt, hogy Ő mit szeretne?  

Köszönöm. Kitartás.
Január 21.  Self-coaching - Önbecsülés - Új utak  
Január 26. - Veled vagy Nélküled?  - PÁRbeszéd - Gyakorlati útmutató - Amikor elbeszélünk egymás mellett Az élet keresztjei olyanok, mint a kotta keresztjei: felemelnek.
Ludwig van Beethoven.