2018. április 18., szerda

Leválás - Az elengedésről16387280_1917903231829441_2220870473280415819_n


Gyökerek és szárnyak – Amely gyermek szabad szívvel indul saját útjára, ott biztos lehet a szülő abban, hogy jól végezte a dolgát - vagyis megtette lelkiismerete szerint, ami tőle telt: feltöltötte gyermeke érzelmi tankját, és igazából az ő dolga már az elengedés.

Elengedni akkor tudsz, ha megérted, hogy a JÓL nem azt jelenti, hogy TÖKÉLETESEN, hanem azt hogy szívvel. lélekkel, törődéssel, odafigyeléssel. Jól. A gyermeknek tökéletesen.

Nézz rá most kamaszodra egy kicsit messzebbről: Ő a világ. Az élet értelme. És azon van, hogy megtalálja, mi érdekli, hogy megtapasztalja, milyen emberek közé kell mennie, kiket kell elkerülnie, és megérezni az élet összes ízét: a savanyút, mint a szőlő, az édeset, mint a szerelem, a keserűt, mint a bánat és a sósat, a sót, amitől végre önmagát élheti meg.

Öleld, szeresd meg ma is, a maga módján, ahogy elfogadja tőled. Dícsérd meg, állj mellette, értsd meg, és tanuld meg megszeretni az új helyzeted. Kedves Anyu, csak kicsit leszel magányos, de azt büszkén kell viselned! A megmaradó időt VÉGRE önmagad kiteljesítésére fordítod.

Légy erős, mert Rád bármikor szüksége lehet ! Szép az élet! Szeresd te is benne magad! Érte! Magadért! Értetek!

Szeretettel: Márti**