2017. augusztus 27., vasárnap

Babás

Alex, 4 hónapos, forog, nevet, megfog, figyel
Izabell, 20 hónapos, egyedül akarok mindent!


Alex nyugodt baba, a legtöbb benne a zöld. Ficánka nagyon érdeklődő, tud egyedül is lenni, és van, amikor hamar sírásra görbül a szája, ha nincs körülötte ember.  Nagyon vágyja a közelséget, már attól megnyugszik, ha anyun vagy apun lehet, vagy ha a testvérkéjét, Forgószél kisasszonyt nézi a babaszékből, ahogy a tesó játszik, szaladgál, sikongat, nevet, kér és szereti.

Izabell többnyire piros baba, tele szeretettel. Nagyon is felismerhető dallamokat énekel, érti, amit mondunk neki és vigyáz a kistesóra pár pillanatra, ha anya mondja. Sokat búkij a kicsihez és a saját nyelvén mondja hogy szereti (szedede). Másik jellemző szava a segíts. (sedede) Baba (dede) sír. (sí)
Feszegeti  a határait, mit szabad, mit nem és rengeteg energia és türelem kell hozzá, de megéri. A következetesség most is segít nekünk. Kötődés és bizalom. Bármikor számíthat ránk. És ezt ő már nagyon is érti.

Szeretünk játszani. Rengeteget tanulunk magunkról és visszaidézhetjük, milyen is a saját kis belső gyermekünk, amit hajandóak vagyunk elrejteni, elfelejteni.

Van egy mondás, amit egy 20 éves fiú mondott nekem: akit Isten szeret, azt meghagyja gyereknek.

Az biztos, hogy gyerekek közt lenni egy külön világ. Megtanít minket a szeretetre, ha már elfelejettük, miből is állunk.


Nincsenek megjegyzések: