2017. július 10., hétfő

Amy - Filmkuckó - Beszélgetősarok

Habostorta és box fényképe.
Az élet rövid. Bármi megtörténhet, és általában meg is történik, szóval nincs értelme ülni és a sok "ha"-n, "és"-en és "de"-n gondolkodni. (Amy Winehouse)

Hatszoros Grammy-díjra jelölt, egyet haza is vitt, angol soul-, jazz- és rhythm and blues-énekesnő és dalszövegíró volt. Ő minden idők legtöbb lemezét eladó brit női előadója.http://indavideo.hu/video/Amy_-_Az_Amy_Winehouse-sztori_12e_magyar_feliratos_elozetes 

"az apjáért bolondulásig rajongó Amy Winehouse egyszerűen nem vette észre, hogy kihasználják.
A mindössze 27 évesen elhunyt énekesnő története azért is nagyon szomorú, mert pont azok az emberek hagyták cserben, akikre legjobban számított: a drogfüggő férje, a semmiből előbukkanó apja és a két elvonókúra között folyamatosan turnékat erőltető új menedzser. Egészen megdöbbentő volt például arról értesülni, hogy kemény piásként és narkósként még bulimiás is volt, de senki nem foglalkozott ezzel. Aki meg foglalkozott volna a problémáival (régi barátok, zenésztársak, előző menedzser), szépen háttérbe lett tolva, hiszen csak akadályozzák a sikerben. Sikerből pedig jutott bőven, hiszen alig 24 évesen hat Grammyre jelölték, végül egyet is haza is vihetett belőlük. Illetve csak volna, hiszen pozitív drogtesztje miatt nem engedték Amerikába, ezért (természetesen) a saját apja vett át helyette a díjat.

Az Amy c. film egy tökéletes rocksztártörténet. A sors iróniája, hogy korai halálával az énekesnő abba a 27-es klubba került, amelynek tagjai mind hasonló háttérrel bírtak, csak vele ez már az új digitális évezredben történt, lesifotósok, házi videók és kiszivárgott drogos szelfik kíséretében. A film nemcsak kordokumentumként meghatározó, hanem tanmeseként is, bemutatva, hogy a kivételes tehetség mit sem ér, ha nem a megfelelő emberekkel vesszük körbe magunkat. "

http://index.hu/kultur/cinematrix/2015/07/10/amy/

Hol, kivel, miért és miért ne: www.filocafeblog.wordpress.com