2014. szeptember 13., szombat

jól ESIK

.. hát akkor nem biciklizek, hanem írok...

Szeretek ott lenni az irodában, de ez a szombat délelőtt a régi, álmodós, kreatív időket hozta vissza... jól esett a csend, az egyedüllét, mintha már nem túlélnék, hanem beillesztenék, s végre elkezdhettem a Flabit megint, mostanában többet ülök, mint kéne... az időm percre be van osztva, jó lazítani, milyen jó!
Seregnyi film/könyvtippet kaptam, a sci-fik, utópiák idén igazán hódítanak.
Különleges témák alapjai, érdekesek a holnap és a tudat(alatti) határtalan határai, az érzelmek nélküli életben a gondolkodás, érzések és az emlékek felébresztése, ami valamiért többé tesz minket, mint egy logikus vagy rend-csend-fegyelem-egyformaság-ne érezz-ne értsed-lény, a semmiből bármit előteremtés akaraterővel, következetességgel, megérzésekkel, s bár riasztó jövőt festhet elénk a gondolatrendőrség korántsem utópisztikus megjelenése (1984 - Orwell után, szabadon),
és
gondolatébresztő "ifjúsági" film kategóriában is mostanában egyre jobb a választék, s bizony igazán nem is gyerekfilmek ezek, sem témájukban, sem hozzáállásukat, sem üzenetüket tekintve.
S aminek tényleg örülök, hogy nyitottak a gyerekek - egy jó beszélgetésre. Ők akarják. Érdekli őket, hogy mi is az, amiben igazán érzik, hogy bizony több múlik rajtu(n)k, s nem másokon, mint gondolnánk.

Nincsenek megjegyzések: