2014. június 29., vasárnap

Ölelés-terápia

Ne vigyorogjatok... a tegnapi ember, aki segített nekem, pont ilyen volt... a mosolygó szeme, a kisugárzása, kérésemre segítő felajánlása, pedig épp bezárta a boltot örökre..., rengeteg jó rezgésű, első benyomásra is szimpatikus emberrel találkozom, már a szemük ölel, a kezük pedig segít... és rengeteg beteg emberrel...


ugye Flabélosra nem a modellek és egészségesek járnak, hanem a magányosok, túlmunkát, ülőmunkát végzők, a derékfájósok, az izületesek, az erőhiányosak, .... nem biztos, hogy csak a túl sok meló, a felkúszó árak, e pénzhiány miatt a vágyaink mérséklése, az igényeink lejjebb szállítása az ok és magyarázat korábbi erőnk, energiánk hiányára.
Azt mondanám továbbra is, (ebben az újabb közösségben, a fitness-szalonban,) e röpke 2 hét alatti rövid hallott és folytatott beszélgetések alapján, hogy a szó, a törődő, bátorító szó nagy alapot adhat a fejlődéshez, a haladáshoz.

A magány jobban öl, mint a cigi! S bár nem vagyok már érzelmi szivacs, azért még szíven üt egy-egy hallott történet, de ugye jótanáccsal mindenkinek tele a padlás, marad a régi módszer... annak, aki fogadja...
.
Ölelés terápia: A gyógyító szeretet egyszerű megnyilvánulása - igaz, ez minimum olyan nehéz elfogadtatni, mint azt, hogy ha valaki a szeretetről beszélni mer, az ugye nem szektás vagy agybuggyant...

(De hogy ne vegyem prédikálósra, pedig azt hej de szeretem... :-) mondjuk azért a megfelelő (vérnyomás)gyógyszer és a Flabi is nagyon hasznos a lélekmasszázs, esetleges lelki élveboncolás mellett! SŐT!)

A szeretet nélküliségből alakul ki a betegségek 90%-a. Az ölelés is illúzió... sajnos mostanában.

A világbéke titka a nyugodt alvás.
A nyugodt alvás titka:

"Én azt tartom, aki megmondja az igazat, akár jó, akár rossz, akár csúnya, az nyugodtan alhat,és én aludni szeretek écaka.  A többi a Jóisten dolga." (Móricz Zsigmond)

Az igazmondás ..(ez is szeretet ám!) ... titka...

Menni kéne ölelgetni, megint? (Rengeteg jó élményem és történetem volt az Ölelés Napokról, emlékeztek?) Most inkább maradok a jó szavaknál. :-))

Na, csak prédikálósra sikerült... nem baj, ezt is bevállalom...

De azért ezt a prédikálást szívesen olvassátok, remélem:

Ölelés terápia: A gyógyító szeretet egyszerű megnyilvánulása :
"Az emberi lény egyik legfontosabb igénye hogy érezze, hogy fontos a Világ számára és szükség van rá. Az az ember, aki nem érzi magát szeretve kezd lassan meghalni. Amikor az fogalmazódik meg egy ember szívében, hogy az élete nem számít senkinek, akkor elveszíti Önmagát és életének értelmét.

A világnak épp azért van szüksége millió féle terápiás módszerre, mert hiányzik belőle az egyetlen mindent átfogó és legfontosabb érzés a szeretet. Egy olyan világban, amely tele van szeretettel, a terápia nem lenne szükséges egyáltalán.

Ezért, a szeretet a legnagyobb terápia. Nem kell több mint szeretet.
egyseg
Az ölelés nem más, mint a szeretet, a melegség, figyelem fizikai megnyilvánulása. Amikor érzed a másik személyből áradó szeretet, akár egy ölelés formájában, azzal már önmagában is be lehet indítani a gyógyulási folyamatot. A pszichológusok is megértették, ha nem kap elég ölelést és testközelséget egy kisbaba, akkor fejlődése nem lesz megfelelő.

A lélek táplálékot igényel, ugyanúgy, mint a szervezet. Megadhatjuk a gyereknek a legjobb táplálékot és körülményt, ha nem érzi magát szeretve és lelke nem kapja meg az érzelmi tápanyagot, akkor pszichéje nem fog kiegyensúlyozottan fejlődni. Az ilyen gyerekek szomorúnak, elhanyagoltnak, elhagyatottnak, nem kedveltnek érzi magukat. A kutatók megfigyelték, ha az anya nem öleli meg a gyerekét, a gyermek testi növekedése leállhat és akár meghalhat, még akkor is, ha fizikailag helyesen táplálta. A szeretet ugyanolyan fontos a lélek számára, mint a táplálék vagy a levegő a testünk számára. Nélküle a létezésünk elképzelhetetlen.

A lélek gyógyításához az intelligencia, az elemzés, a megfigyelés nem elegendő. Valaki megismerkedhet az összes terápiával a világon, lehet a legjobb szakértő, de ha nem érti meg a szeretet művészetét, akkor folyton csak a felszínen fog tapogatózni. 100 személyből 90 elsősorban azért betegedik meg, mert nem tapasztalt elég szeretetet.

Minden kétséget kizáróan, a szeretet a legnagyobb terápiás jelenség, ami valaha létezett. Abban a pillanatban, amikor a szeretet hiányától szenvedő beteg megérzi a szeretet melegét beindulhat önmagától egy gyógyulási folyamat.

Az ölelés nem csupán egy gesztus, hanem egység élmény is, amely emlékeztet a másik emberrel való sorsközösségre. Így hát az ölelés, ha nemcsak egy szimpla gesztus, hanem szívből jön, akkor előhozza a másik lelkében szunnyadó szeretetre és gyógyulásra vágyó gyermeket.

A gondolatok vizsgálata az intellektus, az elme útja, míg az ölelés a szív útja. Az elme a betegségek, míg a szeretet minden gyógyulás forrása."

forrás: filantropikum.com

2 megjegyzés:

Mamka írta...

Én alapból érintek ,ölelek, néha vigyáznom kell,mert nem szereti mindenki.:)Az unokáimat korlát nélkül ölelgethetem.:)))))Még.

márti írta...

Igen, van, akinek túl intim az ölelés és gyengeségnek gondolják a gyengéd érzéseket. Pedig nekik van a legnagyobb szükségük arra, hogy maguk éljék meg azt, hog a jóságot bennük nem ölheti meg örökre az erõszak és a fájdalom.