2014. február 11., kedd

tervezett elavulás

...milyen profán, hogy az innováció és megújulás jele, a villanykörte volt az első, amely ennek áldozata lett...
érdekes adalékok a nyomtatóinkról és a nejlonharisnyákról...

https://www.youtube.com/watch?v=aM2SoPr9I7k&feature=youtu.be

5 megjegyzés:

Töprengő írta...

Anno minden osztálynak levetítettem, és érettségi tétel részévé tettem, a mai kor kapcsán, / környezetvédelem, környezetszennyezés, fogyasztói társadalom,profitorientáltság/. Mindenkinek ajánlom a filmet!

márti írta...

Valahogy így, igen! Köszönöm!

Vénember írta...

Basszus! Pont most vettem új nyomtatót! Az most itt avulgat nekem szép csendben? :-) Elgondolkoztató, hogy az Úrnak milyen tervei voltak velünk amikor a túlszaporodás egyértelműen csak a növekedés a növekedésért tipikus esete? Ezért van az, hogy mi is szépen elavulunk egy idő után? Fura összefüggést látok kialakulni. Lehet, hogy nem is az ember találmánya ez az önmagáért való pusztulás-megújulás? Én egyszer találkoztam egy lengyel mérnökkel aki állította (hetvenes évek) hogy az ő felelőssége a Polski Fiat gyárban az, hogy a karosszériák öt év után elrohadjanak, bárhogy vigyáz rá a tulajdonos. Mutattam neki a verébfészket ami kilógott a kocsim sárvédőjéből. Csendesen vigyorgott. Én nem tudtam annyira.

márti írta...

Hogy ebből hogyan lehet kimászni?

Ki lehet! A jó szakik, akik normális áron MEGcsinálják végre a kocsit, felbecsülhetetlenek, és bizony kézről kézre adjuk őket! :-)))

Mi is elavulunk? Érdekes kérdés.
Csak remélni tudom, hogy ha egy napra, az utolsó napra is találjuk meg magunkat, akkor is megéri élni, szeretni, lenni, sírni, nevetni, élni.


:-))))

Vénember írta...

Még, hogy megéri? Pont ezért gyönyörű!