2013. december 6., péntek

Önbizalom és külső

Hogy igazából kik vagyunk? Azt nem a karcsú derekad és a szép pofid fogja elárulni. Nem számít, milyen színű a hajad vagy, hogy hányas fehérneműt hordasz. Sőt, még az sem mit mutat a bankkártyánk. Ostoba az aki azt gondolja, ha magára kap valami márkás göncöt értékesebb lesz. De kevesen mernek ennél mélyebbre merészkedni. Ahhoz más értékrendet kellene felállítani az emberi tudatban! És ahogy végignéztem a mostani férfiakat és nőket, azt állapítottam meg, soha nem volt ennyire elveszett agyatlan világ.

/Színes szappanbuborék/
****
 
""Kutatások szerint a nőknek mindössze 25%-a, míg a férfiaknak nagyjából 60%-a elégedett saját külsejével. Márpedig ma az önbizalom nagyrészt a külsőből táplálkozik vagy fogyatkozik."

Megmondom, miből táplálkozik ez!
Azt mondják, ha egy férfi csak egy fokkal szebb az ördögnél, az már fél siker, akkor biztosan elkél a nőknél!
Ugyanezt a lányokról, nőkről sohasem állítják.
A média meg olyan "tükröt" állít a nőknek, amelybe belepillantva, elég kevés nő érezheti magát szépnek, csinosnak, vonzónak. Úgyhogy engem abszolút nem lep meg a 25 %.
- Ha fiatal vagy, ... szép és vonzó, akkor sikeres leszel az élet minden területén! - ezt sugallják a magazinok, a reklámok, számos játékfilm, illetve szappanopera is!
Szerintetek a "Nagy átváltozás" műsorstábja valóban vissza tudja adni az önbizalmát azoknak a nőknek, akik elégedetlenek a külsejükkel?
Fontos kérdés, hiszen a nők 75 % -át érinti!"

A külsőségek fontossága mindig az önbizalom hiányának kompenzálása.
Minden hit alapja az önmagunkban lévő hit. És igen, van dolgunk, ezt kibogozni: mi is az a bizonyos határ az önelégültség és az elégedettség közt... az önhittség és a hinni magunkban és másban közt... az elbizakodottság és az önbizalom között...
A valódi önbizalmat a csendek, a háborúk, a félelemeinkkel való szembenézésünk adja.
Semmi és senki más nem fogja megadni nekünk. Csak mi, magunknak. ÖNbizalom, ÖNbecsület. A nevében is benne van, rajtunk múlik.
Igaz, ehhez kellenek mások. Elrettentő vagy követendő példának, aztán végre magunkra, a belső hangunkra is hallgatunk majd egyszer.


"Mindhárom arcban jó adag potenciál van simán is. E hölgyek nem csúfak, hanem önbizalomhiányosak, azt pedig sajna semmilyen glazúr nem fogja orvosolni. Ha viszont egy hétköznap reggel így sétálgatnak a magyar utcákon, olyan visszajelzéseket fognak kapni, hogy még a maradék önbizalmuk is elmegy. Felesleges volt az érdekes, karakteres arcokból szőke cicababát és újabb viktóriabekkemet kreálni." (Kocsis Noémi)


http://twice.hu/bulvar/igy-valtoztatja-at-a-noket-a-smink-foto

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Van gondolatom, van véleményem, nem mindenkiével egyező.
A karakterek eltűntek. Nincs belső sugárzás, van látvány.
Meglehet, nincs igazam.
stali

márti írta...

Sajnos, igazad van.