2013. október 14., hétfő

Gravity - filmkuckó


PREMIER Film: Gravitáció

"A Gravitáció vizuálisan lenyűgöző, hihetetlenül dinamikus jeleneteket lassú, meditatív részekkel ötvöző film. Az űrben játszódik ugyan, mégis arról szól, hogy bár az élet itt a Földön nem méznyalás, mégis minden helyzetben van választási lehetőségünk."

Ti már láttátok? 

A téma, maga S. Bullock egy interjúban nyilatkozta: magány, reménytelenség, kiúttalanság, halál, veszteségek, feladás, egymásra utaltság, hit, elengedés... ÉLET ... elszakadni a köldökzsinórtól, felnőni... születni, élni, meghalni, és nem feltétlenül ebben a sorrendben...
... naná, hogy érdekel!!!!

Elengedés.
Hány technika létezik erre, s mégis, talán a legnehezebb dolog az ember életében, magunkban kell megszületnie a felismerésnek. A felismerés eltörli a veszteség fájdalmát és békét ad.

Szerda lesz a napja...  Ráadásul nagyon ki vagyok éhezve egy JÓ Science Fiction filmre. Ha valamiért érdemes elmenni a moziba és 3D-ben megnézni, hát ez a film lesz az. Nemcsak a csillagközi dimenziók miatt, hanem az azokba csúcstechnikával érkező és ténykedő emberekért, akiket majd ugyanaz a technika taszít a semmibe és tesz kiszolgáltatottá, majd talán a halál közelében válnak - valóban emberré.

 "Mert számomra ez a film a tékozló fiú meséjének modern változata, az otthontól való elszakadás – félelem és reményvesztettség – hit és feltámadás hármassága. A tékozló fiúé, aki megkapta a legnagyobb ajándékot, melyet gyermek kaphat. Az élet ajándékát. Ryan Stone még idejében rájött minderre és képes volt változni. De vajon rájövünk-e mi is? És ha igen, képesek leszünk-e változtatni?"

“Nem a halál az, amitől az embernek félnie kellene, hanem az, hogy soha nem kezd el élni.” (Marcus Aurelius)


sandra-bullockot-megerte-kiloni-az-urbe

Kit mi ragadott meg?

Mi az a pont, ahol az ember megfordul és fordítva látja, alulról nézi a mintát? Amikor a zuhanórepülés lassul és megáll..., amikor az örvény levisz a folyófenekére s te a vízre hagyod magad, és ezzel feljutsz a felszínre?

Mi a véleményetek a filmről?

3 megjegyzés:

Katalin írta...

bemutatóját, és lenyűgözött

márti írta...

igen, nagyon megfogott... engem is...

az is lehet ma este már sikerül eljutnom és megnézni ...

mintha valamit tartogatna a film nekem... annyira türelmetlenné váltam, valamit a helyére rak bennem, biztos vagyok benne.

márti írta...

Ez tuti film!

Még az is lehet, tényleg Oscart hoz!

Aki teheti nézze meg!