2013. június 11., kedd

szóvarázs

...szeretni jó...

Ha szeretsz valakit, adj neki szárnyakat, hogy szárnyalhasson, gyökereket, hogy visszatérjen, és okot, hogy maradjon.
(Dalai Láma)

 Úgy látszik, ma narancs-kék napom van.

:-)


"Ha szereted, ha fontos neked, akkor egyet adhatsz.
Nem szavakat, nem ígéreteket, nem próbálkozásokat.
Hanem a jelenlétedet. A biztonságodat. Azt az érzést, hogy számíthat rád, itt vagy vele, meghallgatod, ha beszélni szeretne. Ezt kell tenned. Ha szereted. Ha őszinte vagy. Ezt adod… Önmagad."  (Csitáry H. T.)" A szerelem nem más, mint játék. És te még nem ismered a játékszabályokat. Ne adj oda mindent! Engedd, hogy ő találja meg benned, amit keres. Engedd, hogy kopogtasson nálad. Ha már az elején túl mohón nyitsz neki ajtót, belép a lelkedbe, sétálgat egy kicsit, aztán elmegy." (Alkyoni Papadaki)

"A kapcsolatokba a férfinak kell bevinnie a különválás és a távolság aspektusát, és a nőtől kell közelséget és kötődést tanulnia. A nőnek kell megtanítania nekünk valamit a közelségről és a közösségről, és a férfinak kell megtanítania valamit a nőnek a megbízatásról és küldetésről." (Isten bohócai, Müller P.)


 "Minden hit alapja az, ha hiszel magadban. Nem a célodban, nem az eszményeidben, nem az elképzelt jövendődben - hanem önmagadban. Vigyázz, ez nem önhittség! Sőt, épp az ellenkezője." Müller Péter

"Ne vádold a világot! Keress megoldást!" (Sri Chinmoy)
:-)


"A nehézségek tanítanak meg arra, hogy van benned Valaki, akinek ez nem nehéz." (Müller Péter)
***

Töprengőnél könyvvarázs, Velinél szabadság- és zenevarázs, Borókánál film- és cseresznyevarázs, Stalinál étel - és unokavarázs...Vénnél... bocivarázs... Lacibánál versvarázs ... áááááá ... de jó!

:-))))))

1 megjegyzés:

Töprengő írta...

Írja mindezeket- rólunk- egy Junik nevű lélekzenész, szósziporkákkal játszó, sírva is mosolygó barát, aki bizonyosan egyike a varázslóknak, mert az én vad bikatermészetemet általában csak Ő és Stali tudja megzabolázni /korábban más is, de az a varázsló már másokat igéz/.