2013. május 17., péntek

egy nappal többEgészségtudat - csak a fizikai van? A lelket, a szellemet miért hagyjuk gondozatlanul?
Levettem a vállamról egy nagy terhet, ha van is teher, könnyűnek és felszabadultnak érzem magam. Vannak elvárásaim, jókat csalódok, ha nem kapom meg, no olyankor kicsit bekerülök a bélelt saját gödröcskémbe.
De ha oda is saját magam képes vagyok bejutni, akkor tudok egy olyan helyet is teremteni, ahol gyógyítom magam és szeretem magam. A betonfalaim közt ott a templomom!


Továbbra is tartom: minden nap kacagj és kocogj, mindegyik oxigént termel...

Az a nap, ami nevetés nélkül múlik el, elpocsékolt nap. (Chaplin)

Kocogás helyett most gyalogolok, jókat.Próbálom a bánatot, a fájót nem befészkelni engedni magamba, olyan problémák merülnek fel, ami természetesen nélküle nem jönnének fel, Róla is és RÓLAM!

Végre, keveset, de óvatosan és mégis minőségit beszélgetünk kedvessel és nem őrizgetjük hónapig az értetlent, a bántót.  Önvédelemből, hogy ne bántsák a szavak a másikat, külön gödröt béleltünk egy időre. Ha nem is rögtön, az indulat hevében, de ki kell ezeket beszélni, mert elgennyesedhetnek a sebek. Ahogy nézem, kell egy hét, mindkettőnknek. hogy jobban átlássuk, hol, mit, mikor, miért. És igen, türelmesebbek és belátóbbak lettünk... fejlődünk! :-)))

Rengeteg mindent másképp látunk és hihetetlenül igaza van mindkettőnknek. Csak ehhez beszélni kell. Megérteni akarni kell. Hinni kell magunkban ÉS a másikban.


A kor betegsége a kommunikáció éretlensége. A bátorító szavak hiánya. A meghallgatás és az öröm keresésének hiánya. A megértésre törekvés hiánya. A belső templomunk hiánya.

Ti tudjátok igazán, mennyire fontosak a hidak egymáshoz, az asszertív kommunikáció.És hogy mennyire fontos ezekhez a híd, a létra magamhoz! Bennünk van a kulcs.


Szép volt a tegnap.
Mert csak. :-)

***

Köszönöm, hogy velem voltatok!!!! Mindenkinek!


Ittunk az egészségetekre!                                                        Igen! A tietekre!


Ezek pedig a régebbi minitalikról!

4 megjegyzés:

Töprengő írta...

Igen, jó volt, kellenek ezek a beszélgetések, találkozások, kibeszélések!

márti írta...

Ajándék a léleknek, igen!

:-))

PN írta...

Boldog szülinapot!
:)

orbigabi írta...

Látom Stalit is azzal a sötét mocskkal itatjátok ottan. Engem is ezzel vegzálnak itten álandójan! De azt a beszélgetést irigylem.