2012. november 22., csütörtök

Virsli-time

A pizzamotoros szállító-dobozának hátulján az alábbi felirat virít...: Gyorsat? Olcsót? Finomat? - Ön ebből kettőt választhat!

A pizzatésztát választom és virslit...  (Pizza: 40 dkg lisztet, fél csomag friss élesztőt 1 jó teáskanál cukorral 3 dl tejben felfuttatni, kis olajjal, kis kanál sóval, oreganoval összegyúrni, feltét: nem feltétlenül, de mehet rá a szegényes: a nagylyukon reszelt parizer, apróra vágott szalonna, paradicsomszósz, reszelt sajt..., netán a number one: mindent bele!) (Virsli: ne a tecsós legyen...)


Lábtörlő... zenei aláfestéssel mennyei


Égi áldás- Babás ... jó hangulathoz alap...


 Fonottas ... kevés vágott sörrel sem rossz...





Kópé ... egyedül sem rossz!
Ez is tepsis :-)...  ehhez némi pikáns paradicsomszósz se árthat...

***
Időhiányosoknak, lustiknak :-) :
Csak virsli, csöpp vízzel, mikróban, 1 perc... hozzá: mosott, hájas héjas krumli, villával kicsit megszurkálva, fehér papírszalvétába csomagolva, kb 2. perc. Ha hájas, akkor nem kérem. Rizságyon vagy (hagymával párolt) tarhonyával, kopaszhonyával is jól esik. :-)
***

Jól esik...
az ég borús, csonthideg
könnyeit hullatja,
s itt bent mégis
só-time...
sün-time
meccs-tájm.

Majd jövök ám.

 :-)








2 megjegyzés:

natimama írta...

Tyűűűű, az a tepsis! Vajon hogyan készül?

márti írta...

Hogy a tészta ne törjön meg, tepsiben főzzük! Lehet két gázlángon is, lapon, vagy bent a forró sütőben, forró vízzel ellepve abáljuk kicsit... :-)).